Povežite se sa nama na društvenim mrežama

a

Program rada

Od samog osnivanja, PU „Dečija kuća – Ljubav, vera i nada“ radi po nacionalnom programu koji je odobren od strane Ministarstva prosvete. Kako bismo upotpunili i obogatili rad sa decom, Montesori program je implementiran u nacionalni program rada.

Realizacija Montesori programa po najvišim standardima, zahteva prostor koji je opremljen originalnim Montesori materijalima po centrima interesovanja (praktični centar, senzorni centar, jezički centar, matematički centar, kosmički centar, kreativni centar i muzički centar). Deca svakodnevno istražuju i uče kroz individualni ili grupni rad sa Montesori didaktičkim sredstvima.

Svakodnevno se obrađuju teme kroz usmerene grupne aktivnosti. U skladu sa temom koja se obrađuje u datom momentu, planiraju se posete Ustanovama i Institucijama koje će upotpuniti znanja dece o datoj temi.

Smatramo da deca najviše uče kroz boravak u prirodi, zato svake godine organizujemo jednodnevne izlete, kampovanje, zimovanje i proletovanje. Iskustveno učenje daje mogućnost detetu da upozna i istraži svet u kojem živi.

„When children come into conact with nature, they reveal their strength“.- Maria Montessori

Nakon što su dobro usvojili svoj maternji jezik, deca počinju da usvajaju i strane jezike kroz igru i pesmu.

S obzirom na značaj koji ima rano usvajanje jezika na razvoj deteta, u Predškolskoj Ustanovi smo za decu organizovali učenje:

Engleski jezik za decu od 3. godine dva puta nedeljno

Nemački jezik za decu od 4. godine jednom nedeljno