Povežite se sa nama na društvenim mrežama

a

Praćenje razvoja dece

U okviru naše Ustanove imamo tri stručna saradnika: pedagoga, psihologa i logopeda.

Tokom septembra i oktobra psiholog vrši testiranje dece primenom standardizovanih testova prilagođenih uzrastu deteta. Nakon testiranja, roditelji dobijaju Izveštaj o razvojnom statusu deteta (usklađenost mentalnog i kalendarskog uzrasta deteta), a potom se obavljaju individualni razgovori.

Na kraju godine, roditelji od pedagoga i vaspitača dobijaju sveobuhvatni Izveštaj o detetovom učenju, interesovanjima i afinitetima u odnosu na aktivnosti koje se realizuju u vrtiću i informišu se o promenama u detetovom razvoju.

Logoped na početku godine testira svu decu u Ustanovi i daje Izveštaj o trenutnom nivou razvoja govora kod deteta. Roditeljima se ukazuje na eventualnu potrebu za logopedskim tretmanima.

Vaspitači vode dečiji Portfolio u kome se nalaze svi značajni momenti u razvoju deteta tokom godine, a koji su potkrepljeni fotografijama i dečijim radovima. Dečiji portfolio predstavlja divnu uspomenu na vreme provedeno u vrtiću ali i skup radova koji pokazuju napredovanje deteta tokom godine.